Son dakika haberleri: Gönül Ülkü Özcan vefat etti

Alınan son dakika haberine göre, usta oyuncu Gönül Ülkü Özcan vefat etti. Ünlü tiyatro sanatçısı Gönül Ülkü Özcan’ın torunu Tarık Ündüz acı haberi duyurdu. Peki Gönül Ülkü Özcan kimdir?
169

Ünlü tiyatro sanatçısı Gönül Ülkü Özcan’ın torunu Tarık Ündüz, Özcan’ın Silivri’deki evinde vefat ettiğini söyledi. Tarık Ündüz, “Bugün ne yazık ki akşam saatlerinde vefat haberini almış bulunuyoruz. Çok acı tabii. Dedemi daha önce kaybetmiştik. Orada buluştular herhalde. Nurlar içinde uyusun. Tabii çok üzüntülüyüz.” ifadelerini kullandı.

Emine Gönül Ülkü Özcan Kimdir?

Emine Gönül Ülkü Özcan (d. 28 Şubat 1931, Kadıköy, İstanbul) Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu.

Gönül Ülkü, küçük yaşta, ailesinin desteğiyle 1947 yılında İstanbul Şehir Tiyatroları Çocuk Bölümü’ne girdi. 1962’de Gazanfer Özcan’la evlenene kadar Şehir Tiyatrolarında çalışan sanatçı, daha sonra eşiyle birlikte Gönül Ülkü – Gazanfer Özcan Tiyatrosu’nu kurdu. 2002 yılındaki rahatsızlığına kadar kendi tiyatrolarında çalıştı. 2003 yılında yeniden sahnelere dönen sanatçı, az sayıda sinema filminde de rol aldı. Kuruntu Ailesi adlı bir diziyi eşi ve kadrosuyla birlikte 16 yıl oynadılar.

Filmografisi

2015 Yaz’ın Öyküsü (Parla Rolüyle)
2012-2014 Yalan Dünya (Afife rolünde)
2009 Avrupa yakası
1992 Burnumu Keser misiniz?
1986 Kuruntu Ailesi
1970 Vur Patlasın Çal Oynasın
1954 Hürriyet Uğruna Mukaddes Yalan
1954 Satılmış Hayatlar
1952 Sabahsız Geceler

BİR SONRAKİ HABER İÇİN AŞAĞI KAYDIRINIZ...

Önceki İçerikİngiliz basını: “Erdoğan suları bulandırıyor”
Sonraki İçerikFed faiz kararını açıkladı!